FILORA pentru profesori♦ Aplicația Filora oferă suport pentru utilizarea fiecărui program al său.
♦ Din oricare fereastră a programelor, prin apăsarea tastei "F1", afișați conținutul fișierului de ajutor referitor la modul de lucru în acea fereastră.

Filora - contact
Aici sunt informații tehnice ori răspunsuri la întrebări privind aspecte ce nu au fost incluse în fișierele de ajutor ale programelor.

Generale Întrebări generale:

De ce este recomandată utilizarea unui antivirus?
Programele aplicației verifică fișierele utilizate, însă, pe stick-ul USB, pe CD ori în rețea pot exista viruși care nu se ascund în fișiere. Ei se pot copia singuri doar la apelarea unității de dischetă, stick-ului USB sau la citirea CD-ului.
[sus][generale]

Care ar fi argumentele utilizării în comparație cu alte programe de testare?
♦ Aplicația Filora este dezvoltată pentru a crea teste, prezentări, lecții.
♦ Ea nu își propune să înlocuiască ori să concureze alte programe de testare a elevilor. Are ca scop oferirea suportului necesar creării unor activități de învățare, fixare, consolidare care să le permită elevilor rezolvarea testelor. Dacă alte programele de testare doar îi testează pe elevi, aplicația de față dorește să-i instruiască și să le ofere sprijinul necesar ca "să fie în stare" să obțină rezultate foarte bune la învățătură. Observați că un test editat cu Filora poate fi modificat și ajustat în funcție de necesități, la alte aplicații nu poate fi schimbat nimic.
[sus][generale]

vssinst.png Întrebări referitoare la instalarea aplicației:

Pot reinstala aplicația peste cea deja instalată, ori trebuie mai întâi să o dezinstalez pe cea veche?
♦ De regulă aplicația se instalează peste cea veche. Datele necesare dezinstalării vor fi actualizate la reinstalare și nu vor fi probleme la dezinstalare.
Excepții:
♦ Programul de rezolvare a testelor este destinat doar elevilor. Aplicația completă (care cuprinde și programul de rezolvare) este destinată doar profesorilor.
♦ Dacă ați instalat anterior doar programul de rezolvare a testelor, nu instalați aplicația completă peste el. Dezinstalați mai întâi programul de rezolvare.
♦ Dacă ați instalat anterior aplicația completă, nu instalați programul de rezolvare a testelor peste ea. Dezinstalați mai întâi aplicația completă.
[sus][instalare]

Trebuie instalată aplicația completă neapărat pe serverul rețelei?
Nu. Puteți instala aplicația completă pe un calculator din rețea pe care lucrați dumneavoastră. Important este ca programele de rezolvare să poată comunica cu Filora Server. Dezavantajul este că acel calculator este "luat" de la elevi, în timp ce la server nu lucrează nimeni. Creați un cont de utilizator pe server, logați-vă și instalați Filora pe acel cont. În acest fel ați rezolvat și problema securității accesului la server.
[sus][instalare]

Pot instala aplicația pe un suport portabil (CD ori stick USB)?
Nu. Filora nu rulează pe un astfel de dispozitiv.
[sus][instalare]

Pot instala aplicația pe un sitem pe care sistemul de operare este anterior Winndows Vista?
Nu, configurarea lucrului în rețea este dificil de realizat. Filora a fost concepută și folosită pe Windows 95, 98, Milenium fără suport de lucru într-o rețea de calculatoare. Transmiterea rezolvărilor / verificărilor elev-educator / educator-elev se realiza mai greoi.

Am actualizat și unele programe ale aplicației nu mai funcționează corect.
Cel mai probabil instalarea aplicației a eșuat. Descărcați fișierul de instalare doar de pe acest site și reinstalați aplicația urmând întocmai procedura de instalare.
Noile versiuni ale aplicației respectă pe cât posibil compatibilitatea cu cele vechi, însă pot apare și excepții.
[sus][instalare]

vssrun.png Întrebări privind utilizarea programelor:

Pot utiliza aplicația în timp ce alt utilizator este logat și lucrează cu programele ei?
Da. Dacă primiți mesaje de eroare privind inexistența unui test ori unui alt fel de fișier, înseamnă că celălalt utilizator a șters fișierul respectiv.
[sus][utilizare]

Copyright © 2008-2020 Ion Gheorghe